מיץ מעשב נבט חיטה והריון

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

15/11/2009 | 22:51 | מאת: נועה

שלום רב, רציתי לברר האם שתית מיץ עשב נבט חיטה אינה מומלצת בזמן הריון? ואם נכון העניין מדוע? אני לקראת החזרת עוברים בטיפול הפריה, אם אכן יש מניעה בשתית המיץ, האם מומלץ להמנע מכך כבר בשלב מוקדם שכזה? (אני שותה אותו על בסיס יומי קבוע) תודה! נועה.

22/11/2009 | 09:40 | מאת: עדי דרור

נועה שלום. כעקרון אין מניעה לשתות מיץ עשב חיטה בהריון. עשב חיטה עושה בין השאר ניקוי רעלים לגוף, לכן לא מומלץ להתחיל לשתות אותו בזמן הריון, ניקוי רעלים יכול לגרום בהתחלה לתופעות לוואי ויש הטוענים שהרעלים שמשתחררים בניקוי עלולים להגיע לעובר. בכל אופן במקרה שלך - שאת שותה באופן קבוע עוד לפני ההריון - אין שום מניעה להמשיך. יש שאומרים שלמיץ עשב חיטה יש נטיה לייבש חלב אם ולכן ממליצים בחודש 7-8 להריון להפסיק לשתות אותו או להמעיט בכמויות, אני חייבת לציין מאידך שאני יודעת על נטורופטים שממליצים למטופלות לשתות בזמן הנקה ומדווחים שאין כל בעיה - כך ששוב, הנושא אינו ודאי. בינתיים - שתי ותהני :) בהצלחה עדי

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה