וריקוצלה
דיון מתוך פורום אורולוגיה
ד"ר נאמן שלום, לבעלי יש וריקוצלה בדרגה 2 בצד אחד ודרגה 1 בצד השני. הומלץ על ניתוח. הוריקוצלה התגלתה עקב מדדי זרע מאוד ירודים ב-2 בדיקות (ריכוז של כ-1.5 מליון למ"ל, תנועתיות של 26% ומורפולוגיה 7). האורולוג שאבחן את הוריקוצלה ציין גם שבמצד שבו הבעיה דו צדדית, צנתור יכול להיות אופציה טיפולית טובה. כעת אנחנו מנסים לברר על מקומות בהם ניתן לבצע את הצנתור במימון של קופת חולים (כלומר לא אצל גת-גורן ששם זה יקר מאוד). בינתיים בררנו אצל ד"ר קורי באיכילוב אבל התורים אצלו לצנתור הם רק לעוד שנה ואנחנו לחוצים להתקדם בנושא. נשמח אם יש לך המלצה לאן לפנות, וכן האם אתה חושב שיש הבדל משמעותי בין הצנתור לניתוח. יש לנו אפשרות לבצע ניתוח דו צדדי ממש בשבועות הקרובים. תודה!
לכל אחת מהגישות הניתוחיות יתרון וחסרון. צנטור בהחלט מקובל במקרים אלו וטיפול טוב וגם הניתוח. אני לא יכול לקחת את ההחלטות בשבילכם. כמדיניות הפורום אני לא ממליץ על רופאים או בתי חולים בברכה ד"ר עמוס נאמן
אבל יותר מהמלצה על מישהו ספציפי אנחנו פשוט רוצים לדעת איפה בכלל אפשר לעשות את הצנתור כי אנחנו לא מכירים. אנחנו יודעים שיש באיכילוב ובשערי צדק, האם אלה המקומות היחידים או שאפשר בעוד מקומות?