אסתטיקה או בריאות

דיון מתוך פורום  גלולות ואמצעי מניעה

01/02/2009 | 08:23 | מאת: נטע

התחלתי לקחת גלולות לראשונה לפני כחודשיים, הסכמתי מיד להמלצת הרופאה לקחת את הגלולות "Ortho Cyclen" שרק עכשיו הבנתי כי הן במינון גבוה יחסית. בעקבות השימוש בגלולות האלו, חשתי בבחילה לעיתים קרובות ולכן חזרתי אל הרופאה לייעוץ נוסף. יש לי עור שומני ובעייתי וע"פ דברי הרופאה זו הסיבה שהיא החליטה לרשום לי "Diana" שהן, ע"פ הבנתי, במינון עוד יותר גבוה. בנוסף הרופאה אמרה לי לסיים את החפיסה של הגלולות הישנות (אלו הגורמות לבחילות) להמתין 7 ימים ואז להתחיל את החדשות. ההמלצות האלו הדאיגו אותי במעט, אך משום מה הרופאה נורא התרגזה כשהתחלתי לשאול שאלות "אם היית רופאה עם נסיון של שלושים שנה היית יודעת".. לכן אני פונה אליכם: 1. האם גלולות במינון גבוה הן לא מסוכנות לבריאות כאשר אני מתכננת לקחת אותן למשך תקופה ארוכה? חשובה לי יותר הבריאות מן האסתטיקה. 2. כרגע בחפיסה יש לי כ9 גלולות, האם כדאי להמשיך לסבול את הבחילות ולא להחליף מיד את הגלולות? תודה רבה.

02/02/2009 | 09:41 | מאת: ד"ר חגית כהנא

נטע שלום לתחושתי את חרדה מאד מנטילת גלולות - אני מדגישה שנעשו מחקרים רבים על הגלולות השונות והן מהוות אמצעי מניעה מצוין כפי שציינתי לא פעם למרות השוני במינוני ההורמונים בגלולות לא הוכח שיש בעיה אם נוטלים את הגלולות במינון גבוה יותר אורטוציקלן ודיאנה אך גם גלולות אחרות משפיעות היטב (תוך מס' חודשים} על פצעי בגרות לכל הגלולות יכולות להיות תופעות לואי כמו בחילות שחולפות תוך חודש עד 3 חודשים סיימי את הגלולות שברשותך ועשי כהוראת הרופאה

מנהל פורום גלולות ואמצעי מניעה