למי אסור גלולות

דיון מתוך פורום  גלולות ואמצעי מניעה

28/01/2009 | 15:16 | מאת: רווית

המחזור שלי חודש מקדים יומיים וחודש אחריו מקדים 5 ימים בערך. אני לא לוקחת גלולות ועד עכשיו הצלחנו לשמור טוב. אני מתכוונת לנסות להיכנס להיריון לאחר חודשיים מהחתונה.יש לי רמות LDL בסביבות 280 גינטי ..ולפי כך רופא הנשים שלי ייעץ לי לא לקחת גלולות אני בת 26. האם אני יכולה לקחת גלולות למשך חודשיים גם כדי לדחות את המחזור שלא יפול ביום החתונה וגם למנוע הריון בחודשיים הבאים? אולי גלולות במינון נמוך?מינס או יסמין ..? או אולי אפשר להשתמש בגלולות של נשים מניקות שאין בהן אסטרוגן . אני מתחתנת עוד שלושה חודשים הייתי שמחה שעור הפנים יראה טוב ולא יתחילו לי חצקונים לפני החתונה

28/01/2009 | 22:04 | מאת: adi

מזל טוב. אשמח להפריך לך מס' מיתוסים: ראשית, לא כל הגלולות גורמות לתופעות לוואי ולחצ'קונים. תופעות הלוואי נגמרות בדר"כ מגלולות שיש בהן הרבה הורמונים. שנית, כמות האסטרוגן ברב הגלולות עם מיעוט ההורמונים זהה, ואין קשר להנקה. שלישית, 88% מנשות העולם משתמשות בגלולות בטווח גילאים של 12-45, אז 26 זה גיל מצוין. ושתי עובדות חשובות: לעיתים גלולות דווקא משפרות את מצב העור כיוון שהן מביאות את הגוף למצב מאוזן הורמונלית. ולגבי יסמין ומינס, דווקא בגלל שאת הולכת לקחת גלולות רק במשך חודשיים לא כדאי לקחת מינס, שהמינון ההורמונלי בה כל כך נמוך שלפעמים היא גורמת לדימומים באמצע החודש, ויסמין סתם גלולה יקרה. יש מבחר גדול של גלולות טובות לקחת לתקופה הזו כמו: פמינט, הרמונט, מרסילון וכו'.

מנהל פורום גלולות ואמצעי מניעה