גלולות ואנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  גלולות ואמצעי מניעה

22/01/2009 | 11:24 | מאת: דקלה

שלום.. אני בת 25 למעלה משנה נוטלת גלולות מליאן.לפני כשבועיים אובחן שיש לי טריכונוס וקיבלתי טיפול למשך עשרה ימים במטרוגיל ובגל זידובל.שבוע לאחר תחילת הטיפול עברתי ניתוח פלסטי באף וקיבלתי אניטביוטיקה למשך שלושה ימים( צופוויט פורטה) כך שיצא שנטלתי שני סוגי אנטיביוטיקה במקביל שלושה ימים.יחד עם אלו המשכתי כרגיל עם הגלולות ושכחתי שתיים..בסיום האנטיביוטיקה החל דימום גושי מלוכלך, .את המחזור החודשי אני צריכה לקבל רק עוד שבוע וחצי ושאלתי היא האם יכול להיות שהאנטיביוטיקה שיבשה את פעילות הגלולות ולכן קיבלתי את המחזור קודם? ברגע שהתחיל דימום הפסקתי עם הגלולות הדימום נמשך כבר ארבעה ימים ללא כאבים.כמו שאמרתי אני אחרי ניתוח לכן לא יכלתי לגשת לרופא. תודה מראש דקלה

07/07/2009 | 20:31 | מאת: ד"ר בני שכטר

הדימום שהיה נבע מהשיכחה של הגלולות בגדול האנטיביוטיקה אינה פוגמת ביעילות הגלולות (כל עוד שאין שלשול כתוצאה מהשימוש). לאחר שבוע ההפסקה הרגיל תתחילי חפיסה חדשה. עד אז, נא להשתמש בקונדומים.

מנהל פורום גלולות ואמצעי מניעה