לד"ר כהמא, אשמח לעזרתך:מרסילון,פמינט,יסמין ותופעות

דיון מתוך פורום  גלולות ואמצעי מניעה

16/03/2009 | 11:37 | מאת: לין

ד"ר כהנא שלום, אני בת 26, נוטלת גלולות מזה 8 שנים. בעבר השתמשתי במליאן, עברתי למרסילון למס' שנים ואני משתמשת ביסמין בשנתיים האחרונות. יסמין בהחלט הקלה עליי את מצבי הרוח ב-PMS אך יש לי הרגשה שהיא גורמת לא לליבידו ירוד במיוחד וכמו כן נשירת שיער לראשונה בחיי (אזורים שנראים דלילים יותר בשיער שהיה ועדיין מקור גאוותי :)). אני אוכלת מאוזן ונוטלת גם תוספים מידי פעם (בתקופות לחוצות). לא חשבתי שעניין הנשירה עלול להגרם מהגלולות עד שעשיתי חיפוש קל בגוגל וראיתי נשים נוספות המתלוננות על תופעות מסוג זה. כמו כן, שמתי לב להרבה פידבקים על פמינט. לפני מה שראיתי, פמינט ומרסילון זהות מבחינת המינון והמרכיבים - האם זה אכן נכון? החשש שלי לחזור למרסילון הוא עלייה במשקל וחזרה למצבי רוח. איזו גלולה לדעתך יכולה להקטין לי את הנשירה אך לשמור באופן יחסי על השקט מבחינת מצבי הרוח\ליבידו? תודה רבה לך על תשומת הלב! לין.

16/03/2009 | 11:40 | מאת: לין

גורמת לליבידו נמוך במיוחד (יסמין). תודה!

19/03/2009 | 17:06 | מאת: תהילה

למה מינס? לי היא גרמה בלי סוף לדימומים בין מחזור למחזור, ושינו לי את הגלולות לפמינט- כדי שלא יהיו לי מעט מדי הורמונים אבל גם לא יותר מדי.

19/03/2009 | 12:28 | מאת: ד"ר חגית כהנא

פמינט ומרסילון הינה אותה גלולה אולי תנסי מינס בעלת מינון מינימלי

מנהל פורום גלולות ואמצעי מניעה