בדיקה לגילוי קרישיות יתר
דיון מתוך פורום גלולות ואמצעי מניעה
אני נוטלת גלולות פמינט ובעקבות פרסומן של מספר כתבות שעסקו במותן של נערות שנטלו גלולות וקיבלו שבץ לאחר גילוי קרישיות יתר במוחן, רציתי לדעת היכן אני יכולה לעבור בדיקה לגילוי קרישיות יתר והאם היא קיימת אצלי
בדיקה לקרישיות יתר מומלצת לבנות עם הסטוריה משפחתית של קרישיות יתר . התקפי לב / ארוע מוחי בגיל צעיר מ- 40 שנה .הסטוריה של הפלות חוזרות, ארועים של פקקת בורידי הרגליים העמוקים או תסחיף ראות . הבדיקה אינה מומלצת לנשים שלהן ולמשפחתם אין הסטוריה כזאת .
לפי הידוע לי סבי מצד אבא קיבל שבץ בגיל מאוחר מ-40, וסבתי מצד אימא קיבלה שבץ קל גם מאוחר מגיל 40. אינני יודעת בודאות שאין היסטוריה של כל ההנ"ל במשפחה שכן רוב האחים והאחיות של סבתי מצד אימא נספו בשואה ולא נותרו מסמכים רפואיים כלשהם. מה הבדיקה הזו כוללת? היכן מבצעים אותה? ומה בודקים בה בדיוק? האם הפסקת גלולות למשך פרק זמן של חצי שנה לדוגמא על מנת לתת לגוף "להתנקות" ולאחר מכן לחדש את נטילת הגלולות, פוגע בגוף איכשהו? אם יש לי את גן brca של סרטן השד, כדי ליטול גלולות בכללי? הידוע כי מורידות את הסיכון לסרטן שחלות אך מעלות את הסיכון לסרטן שד.