האם להחליף התקן

דיון מתוך פורום  גלולות ואמצעי מניעה

18/01/2009 | 11:32 | מאת: רוני

שלום רב, אני נמצאת כשנה עם התקן תוך רחמי רגיל (שמתי לאחר לידתו השנייה של בני לפני כשנה). המחזורים ארוכים, קשים במיוחד ובנוסף כל מחזור תמיד מקדים ב-4 ימים מהמחזור הקודם(באופן קבוע). כתוצאה מכך, יוצאים לי פצעים בפנים (כנראה בשל פעילות הורמונאלית מוגברת בשל המחזורים הארוכים). שאלותיי הן: 1. האם כדאי להחליף להתקן המירנה, שאומנם משחרר הורמון אך מקצר את זמן המחזורים? 2. בעבר כשהשתמשתי בגלולות החשק המיני שלי ירד, האם שימוש בהתקן שמשחרר הורמון גם תיתכן פגיעה בחשק המיני? 3. האם התקן המירנה יכול לעכב ביוץ? (בשל העובדה שלא תמיד מקבלים מחזור) אשמח לתשובותיך המהירות. תודה רבה רוני

20/01/2009 | 09:43 | מאת: ד"ר חגית כהנא

ההתקן שאת משתמשת בו גורם לדימומים קשים לכן הייתי מחליפה אותו. את מדברת על בעית אקנה - פצעים בפנים וחשש מירידה בחשק המיני עם גלולות. מירנה מפחית בצורה משמעותית את כמות הדימום אך לא בהכרח יפתור את בעית הפצעים על הפנים. יש הרבה סוגי גלולות והייתי מנסה בכל זאת סוג אחר מזה שניסית

מנהל פורום גלולות ואמצעי מניעה