התקן תוך רחמי מירנה

דיון מתוך פורום  גלולות ואמצעי מניעה

17/01/2009 | 15:58 | מאת: דנה

שלום חגית! שמי דנה בת 29 ילדתי לפני כחודש וחצי לידה שלישית, רגילה, והיה קרע בצוואר הרחם רציתי לדעת אם אפשר לשים התקן תוך רחמי או לחכות עוד קצת זמן? שאלה נוספת: לגבי התקן מירנה הבנתי שהוא מפריש הורמונים ורציתי לדעת אם זה הורמונים כמו של גלולות,כי כשלקחתי גלולות בעבר זה השפיע עלי נורא עם בחילות איומות וכל גלולה אחרת שניסיתי לא התאימה לי, האם גם עם ההתקן יש סיכוי לבחילות? והאם העובדה שהמחזור החודשי נעלם כמעט לגמרי בשימוש במירנה זה בריא?

20/01/2009 | 10:12 | מאת: ד"ר חגית כהנא

ניתן להכניס התקן - כמובן אחרי בדיקה גניקולוגית שתאשר שהצואר התאחה כשורה. במירנה יש רק סוג הורמון אחד לעומת הגלולות בהן יש שני סוגים בד"כ ההתקן לא גורם לתופעות לואי כלליות הדימום המועט נובע מאי יצירת רירית רחם ולכן אין דימום ואין כל נזק הנוחיות רבה הבעיה שלעיתים יש דימום בין ויסתי מספר חודשים עד שהרחם וההתקן מגיעים לדו קיום

מנהל פורום גלולות ואמצעי מניעה