בת 51.5 - דימום לאחר הוצאת "מירנה"

דיון מתוך פורום  גלולות ואמצעי מניעה

20/08/2023 | 21:30 | מאת: דנה

שלום, לאחר 5 שנים הוציאו לי את ההתקן מסוג "מירנה". במשך 10 שנים בהן היה לי התקן לא היה לי כלל מחזור. יומיים לאחר הוצאת ההתקן התחיל לי דימום, לא מסיבי כמו וסת אך הוא נמשך מזה 4 ימים. האם זה מחזור? או תוצאה של הוצאת ההתקן? בנוסף, האם יכולים להופיע סימפטומים נוספים (שלא היו לי קודם) כגון גלי חום ? האם עלי לעשות בדיקה של פרופיל הורמונלי כדי לדעת אם אני עדיין פורייה? הגניקולוג שלי אמר שאין טעם לעשות בדיקה כזו כי הפרופיל ההורמונלי לא קבוע, יכול לעלות ולרדת ושהסיכוי שאכנס להיריון בגילי הוא נמוך ביותר. תודה

שלום לך יש לבצע פרופיל הורמונלי כדי לדעת אם בגיל המעבר. ייתכן גם דימום עקב הוצאת ההתקן. ממליץ גם לבצע בדיקת פאפ

24/08/2023 | 12:28 | מאת: דנה

שלום, הגניקולוג אמר לי שאין טעם לבצע פרופיל הורמונלי כי התוצאות לא יהיו מדויקות. האם לעשות בכל זאת? בדיקת פאפ ביצעתי לפני שנה , עם ההתקן, האם יש צורך לבצע כעת שוב?

מנהל פורום גלולות ואמצעי מניעה