סטרואידים (פרדניזון) ומניעת היריון

דיון מתוך פורום  גלולות ואמצעי מניעה

25/07/2023 | 13:20 | מאת: שירה

שלום אני נוטלת פרדניזון כ10 ימים 20 מ"ג, רציתי לדעת האם יש לזה השפעה שלילית ביחד עם גלולות למניעת היריון (אני לוקחת 'מליאן'), בעיקר מבחינת יעילות המניעה. כי קראתי משהו על כך שסטרואידים משפיעים על קליטת האסטרוגן? וכו' ואז יכול לרדת הביטחון מכניסה להיריון) האם אכן יורדת היעילות? זה ממש דחוף לי לדעת. וכן האם ישנם השפעות שליליות אחרות באינטראקציה של התרופות. תודה רבה

שלום לך אכן ישנה הפחתה בהגנת הגלולות

30/07/2023 | 02:29 | מאת: שירה

חשוב לי לדעת בכמה אחוזים יורד המוגנות וכן האם ירידה במינון ל15 מ"ג פרדניזון תשנה את המצב. האם יש להוסיף דפי מניעה VCF בסיטואציה הנוכחית

מנהל פורום גלולות ואמצעי מניעה