דימומים לא סדירים אחרי לידה

דיון מתוך פורום  גלולות ואמצעי מניעה

08/06/2023 | 00:10 | מאת: נועה

אני שישה שבועות אחרי לידה מניקה מלא.. באולטרסאונד ראו שהרחם לא סיים להתכווץ, וראו רירית רחם דקה 2 מ"מ, ושאין ביוץ בשבועיים שלושה הקרובים.. ושאני לא אקבל מחזור בקרוב וכן אמרו לי שבגלל שהרירית מאוד דקה היא נושרת בצורת דימום, מהלידה יש לי דימום, לפעמים רק כתמים קלים, וביומיים האחרונים יש לי כתמים יותר גדולים, בצבע אדום ממש, אמרו לי שבגלל ההנקה חסר לי אסטרוגן... גם בלידה הקודמת היה לי ככה במשך חודשיים וחצי, ניסו לתת לי תמיכה בפרוגסטרון ולא עזר וגם אסטרופם לא עזר, רק גלולות משולבות הצליחו לעצור את הדימום, עכשיו אני ממש לא רוצה שיחזור הסיפור הזה, ושואלת האם יש מידע למה קורה כזה דבר? 1. למה הרירית כ"כ דקה? 2. האם בהנקה הרירית דקה ויתכן שלא תחזיק מעמד ותצא בדימום חלש (ממש לא כמו מחזור) 3. האם זה מחזור למרות שממש לא דומה בכמות למחזור? 4. מה ניתן לעשות כדי להפסיק את הדימום? 5. האם לאור מה שאמרו לי כרגע ההנקה מונעת לי הריון?

שלום לך 1- רמות אסטרוגן נמוכות 2- ייתכן 3- לא בהכרח 4-להתחיל בגלולות המותרות בהנקה 5- לא

מנהל פורום גלולות ואמצעי מניעה