מניעה...........................

דיון מתוך פורום  גלולות ואמצעי מניעה

04/05/2023 | 01:49 | מאת: נועה

שלום! אני אחרי לידה שלישית, ורוצה להתיעץ לגבי אמצעי מניעה, אחרי 2 הלידות הקודמות התחלתי עם גלולות של הנקה - סרזט/פומיניק, שגרמו לי לדימומים רציניים (מחזור של 7 ימים אחת לשבועיים), אחרי הלידה הראשונה לא התחלתי איתם מיד, התחלתי איתם כשלושה חודשים אחרי הלידה, כאשר הסתיים הדימום של אחרי הלידה בתחילה בכלל לא קבלתי מחזור, ומאחרי השימוש בגלולות של המניעה חזרתי לקבל, והחלפתי להתקן נובה טי, אחרי הלידה השניה ניסיתי פומיניק שגרם לדימומים, ו5 וחצי חודשים אחרי הלידה עברתי לגלולות משולבות - מינולט והמשכתי להניק איתם עד גיל שנתיים. היום אני מבינה שגלולות של הנקה גורמות לי לדימומים ומעדיפה להמנע מהם. גם התקן עשה לי כתמים אבל מתישהו זה הסתדר. וכרגע אני בדילמה, אני רוצה להניק, ורוצה להמנע כמה שיותר ממחזור, השאלה היא: 1. האם יתכן ואני לא מקבלת מחזור בהנקה (אצלינו הרב במשפחה לא מקבלות), ומה שגרם לי לחזור לקבל זה הכדורי הנקה ששיבשו את המערכת ההורמונלית? 2. האם כדאי שאולי אני אשים כרגע התקן נחושת, (חשבתי על בלרין), ואז אראה אם אני מקבלת מחזור בהנקה או לא, ומתישהוא כשאקבל שוב אשתמש בנוסף להתקן בגלולות משולבות כדי למנוע מחזור? כךומר האם מותר התקן נחושת וגלולות משולבות יחד*? 3. האם במקום גלולות אפשר טבעת נובה רינג בנוסף להתקן? 4. מה אתה אומר על התקן בלרין? כמה הוא אמין? תודהה רבה

שלום לך 1-ייתכן דמום בעת הנקה עם או בלי גלולות 2-אפשר בלרין. לא ימנע את הדימום. עדיך מירנה 3-אין להשתמש בגלולות רגילות בהנקה 4- אמין

מנהל פורום גלולות ואמצעי מניעה