בחירה מול גורל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

15/09/2012 | 17:46 | מאת: יועצת חינוכית

שלום, עליי לנאום במשך 5 דקות באוזני שכבה יא-יב על הנושא בחירה מול גורל, אילו היבטים ייעוציים כדאי שאזכיר בנאום, דוגמאות?

16/09/2012 | 10:50 | מאת: סטודנטית לחינוך

שלום מכיוון שמדובר בחמש דקות נאום, אני הייתי מדגישה כמה אפשרויות בחירה יש לנו בחיים,לבחור את החברים, לבחור את הבגדים, וכו' לבחור לשאוף לשינוי או לבחור להשאיר את ה"גורל" כמו שהוא, ומנגד מדגישה את התחושה שהגורל קבוע ובלתי ניתן לשינוי עם הסבר עד כמה יש דברים גם בגורל שניתן לשנות (למשל, אי אפשר לבחור משפחה אבל אפשר לבחור איך להתנהל בתוכה נכון, לבחור בדברים "טובים" שיכוונו אותנו להגשמת השאיפות כו') אני לא כל כך מכירה את השכבה של יא-יב,מניחה שמה שחשוב להם בגיל זה הוא מראה וחברים..? הייתי בוחרת דוגמאות מהעולם שלהם , רצוי הומוריסטי כדי להסביר את זה.(מצטערת, כרגע לא עולה לי משהו אסוציטיבי) לדעתי,מסר חשוב לחיים, לדעת שיש לנו אפשרויות רבות לבחור את עתידנו, שהוא לא נקבע מראש,ובעיקר בסיטואציות קשות עלינו לבחור במעשים שיובילו לגורל טוב יותר.. מקווה שקצת עזרתי.

16/09/2012 | 11:13 | מאת: לי

נזכרתי פתאם בסרט שר הטבעות.. Frodo's Choice The tears fall fast and heavy down my cheeks. "I wish the ring had never come to me. I wish none of this had happened." "So do all who live to see such times, but that is not for them to decide. All you have to do is decide what to do with the time that is given you."

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים