נודה על עצה...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/07/2012 | 10:22 | מאת: גלית

יש לנו ילד בן כשנתיים וחצי מאוד דעתן ועצמאי. מאז שהעברנו אותו למיטת נוער הוא מוכן ללכת לישון מתי שהוא רוצה לפעמים אפילו אחרי עשר. ממיטת נוער הוא כמובן יכול לרדת מתי שבא לו. השאלה- מה עושים? ללכת איתו ראש בראש ולנסות להכריח אותו לישון מתי שאנחנו חושבים שילד צריך ללכת לישון (נניח בין שמונה וחצי לתשע?) אם כן- איך? איך אפשר להכריח אותו? מצד שני גם לאפשר לו לעשות מה שבא לו זה בעייתי- נראה לנו שזו בעיית גבולות וגם אנחנו רוצים קצת זמן לעצמנו. מה עושים? תודה!

24/07/2012 | 01:02 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום גלית, עם כל הכבוד לילד שלך, ויש כבוד, הוא לא אמור ללכת לישון "כשהוא מוכן", אלא בזמן שאתם - ההורים - מחליטים. כדי שזה יקרה, עליכם להישאר תקיפים והחלטיים, ולא לאפשר לו לרדת מהמיטה לאחר שעת ההשכבה. יתכן שבהתחלה יהיה עליכם לשבת לצידו זמן מה, או להישאר בחדר, עד שיבין מה מצופה ממנו. זה נכון שהדבר עלול לגזול תחילה זמן יקר משעות הפנאי שלכם, אך גם זה חלק מהיותנו הורים ומחנכים. בהצלחה ליאת

24/07/2012 | 08:55 | מאת: גלית

תודה על העצה. אני לא יודעת איך להשאיר אותו במיטה שלו אם פיזית הוא מנסה לרדת. אני נמצאת בחדר שלו, ובכל זאת הוא ממש נאבק בי פיזית כדי לרדת וללכת לסלון. מה לעשות? תודה!

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים