הרטבה אצל בת 11

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

10/11/2011 | 18:21 | מאת: שרית

בתי בת 11, היתה כבר גמולה לגמרי סביב גיל 6,לתקופה קצרה יחסית. כיום מרטיבה מידי פעם. בצענו את כל הבדיקות האפשריות לשלול בעיה רפואית. כאמא די ברור לי שמדובר בבעיה רגשית, די ברורה עם מיקומה במשפחה כילדה אמצעית, בשבילי היא מהווה מראה לילדה שבי ומאוד קשה לי ההתמודדות היומיומית איתה.כרגע אנחנו בעיצומו של ויכוח לגבי טיול הכולל לינה.השבוע היא הרטיבה כל לילה, ובכל זאת אינה חוששת לצאת לטיול. האם הגישה שלי נכונה לא לאפשר לה לצאת לטיול כדי למנוע ממנה אי נעימות מול החברים? אם תוכלי לתת התיחסותך לנושא, אודה לך.

11/11/2011 | 01:04 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שרית, ראשית, אם את מזהה שמדובר בבעייה רגשית, חשוב למצוא מענה ולטפל במקורות העמוקים הנחים תחת הסימפטום. במקביל, ממליצה לפנות למרפאת הרטבה, ולהיעזר בפיתרונות הטכניים הקיימים היום, כמו פעמון או זמזם המתריע ומעיר את הילד מיד בתחילת ההרטבה. ולעניין הויכוח ביניכן - אני חושבת שאם הילדה מבקשת לצאת לטיול ולקחת סיכון (כל הכבוד לה! ילדה כלבבי!), מוטב להיענות לבקשתה, לעודד אותה, ולחשוב יחד איתה על פיתרונות אפשריים, כמו למשל החלפה שקטה ומהירה לבגדים יבשים והכנסת הרטובים לשקית זבל אטומה שתכינו מראש. יש כמובן אפשרויות נוספות, כמו היעזרות באחת המורות או באמא מלווה שתוכנס בסוד העניינים. כמו שכבר ציינתי כאן פעם, בעיות טכניות לעולם ניתנות לפיתרון. צריך רק רצון טוב ויצירתיות. טיול נעים ליאת

13/11/2011 | 11:38 | מאת: שרית

שלום ליאת, אכן הילדה יצאה והיתה יבשה, אך הבוקר כבר שוב היתה רטובה...כמובן שלא הכל מסתכם בהרטבה ולא נראה לי המקום להלאות בסיפור הארועים, אך אודה לך אם תוכלי להמליץ לי על סוג טיפול שיכול לסייע לנו, ועל מנת שנוכל הלרתם לו שיהיה באזור חיפה/קריות.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים