קבוצה קטנה בגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

13/09/2010 | 22:55 | מאת: יעל

בתי בת 3.2, ממשיכה השנה בגן פרטי בו היתה בשנה שעברה. השנה יש בגן קבוצה של 8 ילדים(לעומת 17 בשנה שעברה). להרגשתי מדובר בקבוצה קטנה מדי שעלולה לעשות לה נזק מבחינת יכולות החיברות שלה והיכולת שלה להסתדר בקבוצה גדולה בעתיד. מצד שני יש מסביבי החושבים שקבוצה קטנה בגיל זה זה רק יתרון. ובכלל אני שומעת דעות לכאן ולכאן. מספר נקודות חשובות נוספות, לטוב ולרע: גילאי הקבוצה 2.5-3.5 כאשר יש לה שם חברות משנה שעברה, כולל חברה אחת טובה שיש ביניהן קשר הדוק במיוחד. הקבוצה כוללת בנות בלבד. אשמח לשמוע מה לדעתך היתרונות והחסרונות בקבוצה שכזו ובשורה התחתונה האם מומלץ להישאר או לעבור לגן גדול יותר.

14/09/2010 | 15:03 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום יעל, איני שותפה לתחושת ה'גורליות' המיוחסת למספר הילדים בגן. אני סבורה שגן טוב נבחן באיכויותיו כמוסד חינוכי - הכשרת הצוות, איכות הבית והחצר, טיב התכנים, רמת הבטיחות, איכות המזון המוגש, וכמובן היחס בים מס' הילדים למס' הגננות. העובדה שיש בגן רק בנות מהותית בעיני יותר, וזה קצת מפר את האיזון הטבעי של הקבוצה, וחבל. מעבר לכך, איני רואה בעיה מיוחדת. סימן שאלה אחר שמרחף באוויר נוגע לשאלה מדוע אין לגן הזה ביקוש, ולמה מס' הילדים ירד לפחות ממחצית מספרם בשנה שעברה. חומר למחשבה... שנה טובה ליאת

14/09/2010 | 15:26 | מאת: יעל

אכן מדובר בגן טוב עפ"י הפרמטרים שציינת. מאחר ואנחנו ממשיכים שם שנה שלישית ואני מכירה באופן אישי את ההורים שעזבו וסיבותיהם, אני דווקא לא מוטרדת מהסיבות להדלדלות הגן אך מסכימה שלמסתכל מבחוץ זה לא נראה טוב.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים