מיומה אינטרמוראלית ודימום ויסתי ארוך

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

20/12/2016 | 11:01 | מאת: דיקלה

שלום, אני בת 28 הגעתי לרופאת נשים בעקבות דימומי וסת ארוכים, היא שלחה אותי בין השאר לבדיקת אולטראסאונד, התוצאות: נתוני_רחם :מנח : קדמי גבולות 49 מ"מX 46X 56 :מירקם: מידות הרחם קו הד אמצעי: לא עובי אנדומטריום: 5.4 מ"מ הערות:בקיר הרחם האחורי הודגמה מיומה אינטרמוראלית . הדוחקת את הרירית במימדים:29*28 מ"מ לפני כשנתיים בהריון המיומה הייתה בגודל 14*16 הרופאה נתנה לי הפנייה להסטרוסקופיה אבחנתית. אני מעוניינת להכנס להריון. אני די חוששת מהבדיקה, האם יש בה צורך אמיתי? תודה רבה

לצערי, רק עכשיו ראיתי את שאלתך בפורום. איני יכול לדעת מה היו שיקולי הרופא ובפרטים שהעברת אין די. כללית ייאמר שיש הצדקה להיסטרוסקופיה אבחנתית במידה והמיומה בולטת לחלל הרחם (בבדיקת האוךטרהסאונד) ו/או אם מלווה בדימומים חזקים. פרופ׳ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות