תחושת מחנק לאחר בליעת המזון

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

14/12/2016 | 14:39 | מאת: רותי

שלום רב, מזה כשנה,לאחר בליעת מזון מוצק, אני חשה תחושת מחנק באזור הבטן העליונה. המחנק כל כך קשה, שאני צריכה שמישהו יטפח לי בחוזקה על הגב או שאני רוקעת בחוזקה ברגליי על הרצפה עד שמשתחרר לי החנק. תחושת המחנק מופיעה בין דקה עד 10 דקות לאחר הבליעה. לעיתים, היא תופיע גם כעשרים דקות לאחר הארוחה. אציין, שבמשך הארוחה התופעה מתרחשת מס. פעמים, אם כי לא אחרי כל פעם שהמזון נבלע. על מנת להקל על התופעה, אני נוהגת גם לשתות מעט מים, אחרי הבליעה, אולם זה לרוב, לא עוזר. אבקש את חוות דעתכם. בתודה, רותי

יש לשלול תהליך מצר חלל בושט או הפרעות בתנועיות הושט. לפנות לבדיקת גסטרואנטרולוג באופן מסודר

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה