כאבי בטן וריבוי יציאות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

15/05/2019 | 09:14 | מאת: חגית

שלום דר עקב כאבי בטן ושינויים ביציאות ביצעתי בדיקת נשיפה להליקובקטר והתשובה הייתה חיובית. נטלתי נקסיום + 3 סוגי אנטיביוטיקה שאותם סיימתי לפני 3 ימים (במקביל ממשיכה פרוביוטיקה). כבר במהלך הטיפול היו לי כאבי בטן וריבוי של יציאות רגילות רבות (3-4 פעמים ביום) שממשיכות גם היום אחרי הטיפול. האם ריבוי היציאות קשור לטיפול התרופתי? האם לאחר סיום אנטיביוטיקה עדיין יכולים להישאר תסמינים של החיידק ולוקח זמן עד להחלמה? בתודה מראש לתשובתך.

טיפול אנטיביוטי יכול לגרום ליציאות מרובות וחכי עם זה עד שבועיים החיידק לא קשור לשינוי ביציאות

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה