עצירות בזמן שתיית חלב

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

22/03/2019 | 15:13 | מאת: א

שלום, כבר תקופה ארוכה שאני חושב שאולי אני רגיש ללקטוז ולכן קבעתי תור לבדיקת הנשיפה רק בעוד חודשיים. העניין הוא שכאשר אני אוכל מעדני חלב או שותה חלב או דומיו אני מפתח עצירות למספר ימים. אין שילשולים או כאבי בטן. הבנתי עכשיו שאולי לא מודבר דווקא בלקטוז אלא רגישות לחלבון החלב. הייתי רוצה לדעת: 1. איך בודקים האם אני רגיש לחלבון הפרה ולא ללקטוז? 2. במידה ואני אכן רגיש לחלבון הפרה מה ניתן לעשות כדי שבכל זאת אוכל לאכול דברי חלב? אני עוסק בספורט וחשוב לי לאכול דברי חלב מכיוון שיש להם המון חלבון. תודה רבה.

רגישות לחלב עלולה להתבטא בכאבי בטן או אי נוחות בטנית. תבחין הנשיפה עשוי לתת מענה לנ"ל. ניתן גם לבצע ניסיון להפסקת מוצרי חלב לשבועיים לערך ולראות האם המצב משתפר. במידה ובכל זאת רוצים לצרוך מוצרי חלב ניתן להיעזר בתוסף אנזימטי שמפרק את חלבון החלב.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה