בדיקת אולטראסונד תודהההההה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

11/03/2019 | 12:08 | מאת: דן

שלום עשיתי אולטראסונד עקב מעקב כבד שומנית .תוצאות בדיקה יצא הכל תקין רק דבר אחד .כבד אינו מוגדל. ללא גושים .עם הסננה שומנית .בסגמנט 4 קדמית לפורטה אזור קטן היפוסונורי 16 ממ יכול להתאים לשארית רקמת כבד תקינה .מה זה אומר היפוסונורי האם צריך מעקב ואם כן כל כמה זמן .תודה רבה

מניח שהתכוונת לאיזור היפואקואי. באופן עקרוני בכבד שומני יתכנו איזורים "שמורים" שלא הפכו לשומניים והם נראים יותר "כהים" מהסביבה. לרוב הם מייצגים רקמת כבד תקינה שההסננה בשומנית "פסחה" עליה. בכל מקרה יש להתייחס לכל מקרה לגופו ולפנות עם התשובה לרופא המשפחה או לרופא שהפנה אותך לבדיקה / רופא כבד על מנת שניתן יהיה להתייחס בצורה עניינית יותר - השוואה לבדיקות קודמות או לשקול את הצורך בהדמייה נוספת.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה