כאבי מחזור ובעיה להיכנס להריון?

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

21/11/2008 | 04:53 | מאת: שם בדוי

שלום. אני בת 25. יש לי מחזור מגיל 11, שתמיד היה כואב, ובערך כחצי שנה לאחר קבלתו בפעם הראשונה כבר נזקקתי למשככי כאבים (לוקחת 2-3 טבליות במהלך כל המחזור). בעוד כשנה אני ובן זוגי מתכננים להכנס להריון. לאחרונה יש לי חששות אם כאבי המחזור החזקים יכולים לרמז על קושי עתידי להיכנס להריון. האם החשש מוצדק? (יש לציין שאימי סבלה מכאבי מחזור דומים ואף חזקים יותר ולקח לה שנה להרות ללא טיפולי פוריות). אודה מאוד לתשובה.

23/11/2008 | 18:02 | מאת: פרופ' דב פלדברג

שלומות, כאבי מחזור חזקים יכולים לנבוע מתהליך המכונה אנדומטריאוזיס, מתהליכים פתולוגיים אחרים או ללא סיבה מיוחדת. ללא ספק, רצוי להיבדק אצל רופא נשים המומחה לפוריות, כדי לבסס את האבחנה ולפעול בהתאם לקראת ההריון המתוכנן. בהצלחה, פרופ' פלדברג

מנהל פורום טיפולי פוריות