שחלות פוליציסטיות והריון

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

20/11/2008 | 18:24 | מאת: רינת יהב

שלום רב, אני בת שלושים אמא לשניים בן 5.5 ובת 1.5 שני ההריונות היו בטיפול בגונל f עקב שחלות פוליצסטיות והפרעות ביוץ, בחודש יולי קיבלתי מהרופאה פרימולוט נור 2 כדורים ביום למשך 15 ימים מהיום ה15 למחזור משום שהיה לי דימום לא צפוי שנמשך כ10 ימים, הרופאה אמרה לי שהכדורים לא מונעים כניסה להריון, בספטמבר המשכתי את הכדורים ל25 ימים במקום 15 וכן בחודשים שאחרי, המשכתי על דעת עצמי ללא התייעצות ברופאה כי היו לי ארועים מסוימים שלא רציתי להיות במחזור( משום בעיית נידה לבעלי) שאלותי הן:1. האם עשיתי נזק לעצמי בשימוש ארוך יותר? 2.האם באמת הכדורים לא מונעים הריון? 3. למשך כמה חודשים מקבלים את הטיפול בפרימולוט נור, האם יכול להיות מצב שזה טיפול קבוע עד שאחליט שאני רוצה לעבור לטיפולי פוריות על מנת להרות שוב? 4. האם העובדה שאני לוקחת את הכדורים תזיק לי כשארצה לעשות טיפולים? לתשובך, אודה מאוד דלית

23/11/2008 | 17:57 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לרינת שלומות, התשובות לשאלותיך הן: 1) לא נגרם לך שום נזק ע"י שימוש ארוך יותר בכדורים. 2) אכן, הכדורים לא מונעים הריון. 3) בדרך כלל לא מקובל טיפול ממושך בפרימולוט נור במצבך, אלא שימוש בגלולות למניעת הריון. 4) אכן לא נגרם לך שום נזק במידה ותרצי להרות. בהצלחה, פרופ' פלדברג

18/12/2008 | 01:47 | מאת: אפרת

שלום לפני כשנתיים אובחנו אצלי בשחלות פולציסטיות והתחלתי בטיפולי פוריות ולאחר 8 IU I טיפולים נכנסתי להריון כיום לאחר 4 חודשים מהלידה (קיסרי חיתוך T הפוך) יש לי איחור של 3 שבועות האם יש סיכוי שמדובר בהריון? אם כן מה הסיכוי להפלה בעיקבות חיתוך הקייסרי ? האם המצב הקיים יכול לסכן את בריאות הילוד מבחינת מומים ? מחכה לתשובה בהקדם בתודה ענקית מראש אפרת

מנהל פורום טיפולי פוריות