איכות הזרע

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

07/02/2009 | 19:38 | מאת: רון

שלום ד"ר!! שאלתי האים בכדי לדעת על איכות הזרע מספיק לערוך בדיקת זרע???.או שהאיכות נמדדת רק במידה אם הזרע נפגש עם הביצית?? תודה על תשובתך

08/02/2009 | 19:58 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לרון שלומות, כדי לקבל מידע בסיסי על איכות הזרע, רצוי לעשות בשלב ראשון בדיקת זרע רגילה במעבדה. לפי הפרמטרים השונים של ריכוז, תנועה ומורפולוגיה אפשר לנבא בדיוק גדול את הסיכוי של זרע זה להפרות את הביצית ולגרום להריון. במידה ובכל זאת לא נוצר הריון, יש להיכנס לבדיקות מעמיקות יותר הן באספקט של הזרע והן בנושא של פריון האישה. בברכה, פרופ' דב פלדברג

מנהל פורום טיפולי פוריות