ציסטות בעקבות איקקלומין

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

22/01/2009 | 08:57 | מאת: חן

שלום, אני בת 27 (כמעט, בעלת שחלות פוליציסטיות. מעל שנה לא נוטלת גלולות ומנסה להרות כחצי שנה. לפני כחודש וחצי התגלתה אצלי ציסטה בשחלה אך בבדיקה חוזרת היא נעלמה לבד. בגיל 20 אובחנתי עם חשש לאנדומטריוזיס- גם כאן, כבר אין זכר לכך. החודש התחלתי לראשונה ליטול כדורי איקקלומין (1 ביום ל-5 ימים) ועשיתי מעקב זקיקים במהלך השבוע שחלף (אשר אישרו כי אכן אני מבייצת). הבוקר (יום 18 למחזור) עשיתי בדיקה נוספת והתשובות הן: רירית הרחם 8.5 מ"מ, שחלה ימנית זקיקים 14,13,11 וקטנים + ציסטה בגודל 30 מ"מ מעט עכורה. בשחלה שמאלית מבנה ציסטי לא סדיר 12*21 מ"מ זקיקים- 15,15,19,12,15,18 וקטנים. שאלתי היא- האם אני אכן אחרי ביוץ או עדיין מבייצת? האם גודל הציסטה מסוכן? למיטב הבנתי תופעות הלוואי של הכדורים הן ריבוי ציסטות ולכן ברגע שיש רצוי לא ליטול את הכדורים יותר- האם זה נכון? ואם כן, איזה טיפול מומלץ לי לעשות ללא הכדורים על מנת להסדיר ביוץ? מתנצלת על השאלה הארוכה אך אני ממש מבולבלת... תודה

22/01/2009 | 09:03 | מאת: חן

נצפה מעט נוזל בדוגלאס...

22/01/2009 | 21:59 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לחן שלומות! 1. קשה מאד לדעת מנתונים אלו לגבי ביוץ בלי בדיקת דם להורמונים, אך נוזל בדוגלוס יכול לרמז על כך. 2. אין שום סיבה לא להמשיך עם הכדורים גם בחודש הבא למרות הציסטות. בברכה, פרופ' דב פלדברג

מנהל פורום טיפולי פוריות