בדיקת צפיפות עצם ופוריות

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

26/11/2008 | 18:54 | מאת: קוואדרופלגית

שלום ד"ר, אני קוואדרופלגית בגובה C/4-5, בת 29, משותקת מזה 14 שנה. אובחנתי עם אוסטיופורוזיס ברמה קלה מפאת מצבי ומפאת טיפול סטרואידי חריף שקיבלתי בעבר. אנדוקרינולוג שלח אותי לבצע בדיקת צפיפות עצם בפעם השלישית מאז שנת 2000 כדי לבחון האם חלה הידרדרות וכדי לתת טיפול תרופתי. שאלתי היא האם בדיקה נוספת עלולה לגרום לפגיעה בפוריותי? תודה מראש.

26/11/2008 | 19:29 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לגברת הסובלת מקוואדרופלגיה, שלומות, כמות הקרינה בבדיקת צפיפות העצם הינה קטנה יחסית, כך שאין שום מקום לדאגה באספקט זה בנושא הפוריות אצלך. בברכה, פרופ' פלדברג

26/11/2008 | 20:21 | מאת: קוואדרופלגית

שלום ד"ר, תודה רבה על תגובתך המהירה. האם תשובתך תישאר זהה גם אם בדיקת צפיפות העצם תתמקד באיזור האגן, קרוב להיכן שהשחלות ממוקמות? שוב תודה.

26/11/2008 | 21:34 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לגברת הסובלת מקואדרופלגיה שלומות! תשובתי הינה זהה גם לגבי אזור האגן שבו ממוקמים אברי המין הפנימיים. בברכה, פרופ' דב פלדברג.

מנהל פורום טיפולי פוריות