פריון האישה והגבר

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

19/11/2008 | 11:58 | מאת: יערה

שלום, יש לי שאלה העסקת בנושא פריון האישה והגבר : אני בת 43 לאחר שנה של טיפולי פוריות ללא הצלחה.הטיפול האחרון הופסק לפני חצי שנה מאז הטיפול האחרון המחזור החודשי שלי אינו סדיר מיד לאחר הטיפול האחרון לר קיבלתי מחזור כמעט חודשיים והחודש הזה המחזור הופיע פעמיים, הייתי אצל גניקולוג הכול תקין כולל בדיקת פאפס, הרופא רצה שאקח כדורים על מנת להסדיר את פעולת השחלות, אני לא כ"כ רוצה לקחת כדורים והורמונים נוספים, מה לעשות? האם אי סדירות המחזור נובעת מהטיפולים+ מהגיל+ יש לציין שלפני הטיפוליים המחזור היה סדירץ תודה

20/11/2008 | 19:35 | מאת: פרופ' דב פלדברג

20.11.08 ליערה שלומות, תודה על השאלה. סביר להניח שלאחר סדרה של טיפולים בגיל 43 האי סדירות במחזור נובעת מטיפולים אלו. כמובן שיש לבצע פרופיל הורמונלי כדי לקבוע את התפקוד השחלתי. לאחר מכן רצוי לקחת גלולות למספר חודשים הן להסדרת המחזור והן להכנתך להמשך הטיפולים במידה ואת מעוניינת בהריון נוסף. בברכה, פרופ' דב פלדברג

מנהל פורום טיפולי פוריות