טיפולי פוריות

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

25/11/2008 | 00:03 | מאת: טלי

שלום יתכן שאצטרך עזרה בטיפולי פוריות בכדי להכנס להריון אך התברר לי שטיפולים אלו הם עלולים להיות סיכון עבורי היות והיו במשפחתי שני בני משפחה בקרבת משפחה ראשונה אשר חלו בסרטן (ואחד מהם בגיל צעיר ) האם זו דעה רפואית מקובלת? האם יש סוגי טיפולים אשר פחות בעייתיים מבחינה זאת? תודה מראש בעבור כל מידע בנושא זה

25/11/2008 | 18:28 | מאת: פרופ' דב פלדברג

טלי שלומות, קשה לקבוע את ההשלכות הגנטיות לגביך בלי פרטים על איזה סוג סרטן מדובר במשפחה, למרות שאחד מהם היה בגיל צעיר. הדבר גם תלוי באיזה סוגי טיפולי פריון תטופלי. באופן כללי, יש לציין שאין סכנה ממשית לתחלואה סרטנית ברוב סוגי טיפולי הפוריות, בייחוד בתקופות קצרות שאינן מתפרשות על פני שנים. לצורך תחושת בטחון רצוי להתייעץ עם גניקולוג מומחה בתחום בפוריות, ובמידת הצורך יפנה אותך לייעוץ גנטי. בברכה, פרופ' דב פלדברג

מנהל פורום טיפולי פוריות