זיהוי יום הביוץ

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

27/12/2008 | 01:13 | מאת: נטלי

שלום, המחזורים שלי אינם סדירים, ואורכם בין 29 ל-40 ימים. אינני משתמשת בתרופות כלשהן עדיין, אך מבצעת מעקב זקיקים למטרת השבחה והזרעה.להלן התוצאות: יום 11 למחזור: זקיקים קטנים בשתי השחלות, עובי רירית 9.0 מ"מ. יום 15 למחזור: זקיק בגודל 13מ"מ בשחלה הימנית. עובי רירית 9.4 מ"מ. יום 18 למחזור: זקיק בגודל 16 מ"מ בשחלה הימנית. עובי רירית 10מ"מ. יום 20 למחזור: זקיק בגודל 7 מ"מ בשחלה הימנית. עובי רירית 10 מ"מ. האם יתכן שלא התרחש ביוץ? במידה וכן, האם יש טעם בהמשך מעקב זקיקים בחודש זה על מנת לבצע הזרעה? בתודה רבה.

27/12/2008 | 15:35 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לנטלי שלומות, לדעתי לאור הנתונים הללו הייתה נסיגה של הזקיק בן ה-16 מ"מ ולא התרחש ביוץ החודש. במידה ובדיקות האולטרסאונד הינן אמינות, לדעתי אין טעם להמשיך מעקב זקיקים בחודש זה. בברכה, פרופ' דב פלדברג

מנהל פורום טיפולי פוריות