הידרוסונוגרפיה וחצוצרות חסומות

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

26/02/2024 | 20:02 | מאת: יאנה

שלום, אני בבדיקות לפני התחלת טיפולי פוריות. בבדיקת הידרוסונוגרפיה נכתב: הוכנס בצוואר CATHETER STERILE EXEM ללא כל קושי הוזרק חומר ניגוד לפי נוהל דרך TVS US חוזר נצפה מילוי חלל הרחם, לא תקין, צורה לא משולש VIEW TRANSVERSE נצפה מילוי עד 2 הקרניים, לא נכנס לחצוצרות ללא פיזור באגן מ 2 הצדדים הפעולה עברה ללא קושי, ללא כאב, ללא רגישות WELL TOLERATED רחם בתלת מימד : חומר ניגוד הוכנס ללא כניסה לחצוצרות מעבר לאזור פרוקסימלי צורת חלל הרחם: צורה לא משולש אורך31 מ"מ רוחב20: מ"מ בבדיקת היסטרוסקופיה נמסר לי שאין ממצא חריג והרחם תקין, והבנתי מהרופא שיש לו השגות לגבי אופן ביצוע ההידרוסונוגרפיה. יש לציין שלפני כשנה נכנסתי להריון באופן טבעי, שנפל בשבוע 7 לאחר שלא נצפה שק הריון. האם לאור ההבדל בממצאים יתכן שהבדיקה הראשונה לא בוצעה טוב והממצאים שגויים? לאור טיפולי הפוריות הקרבים אין טעם לבצע בירור מעמיק יותר לגבי החצוצרות, אבל האם יתכן שאין חסימה, או שהיא פחות חמורה ממה שנאמר לי?

בתשובה של אולטראסאונד תלת מימד לא נכתב מהי צורת הפונדוס של הרחם.

06/03/2024 | 13:21 | מאת: יאנה

כל מה שהרופא כתב על הרחם זה שהוא לא משולש ושלח אותי להמשך בבירור. בהיסטרוסקופיה נאמר לי שהוא תקין לחלוטין ללא שום ממצא חריג. השאלה אם יכול להיות שההידרוסונגרפיה בוצעה לא טוב/פוענחה לא טוב, ואין חסימה בחצוצרות?

בהחלט יתכן שהפיענוח של אחת משתי הבדיקות היה שגוי.

מנהל פורום טיפולי פוריות