100 מ"ג קורטיזון יום לפני תחילת הווסת - השפעה על החזרת עובר יום 5

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

25/01/2024 | 20:55 | מאת: מלי

שלום ד"ר רויברט היקר. לאחר 10 חודשים של ניסיונות סוף סוף יש לי בלסטוציט תקין כרומוזומלית (pgt-a לכל 46 הכרומוזומים). קיבלתי היום מחזור ואני עתידה להחזירו החודש בשאיפה. ברקע האשימוטו (מאובחנת ומאוזנת מגיל 11). ההחזרה מתוכננת על מחזור טבעי (פלוס קלקסן 40 מ"ג, פרדניזון 10 מ"ג ביום ודופסטון 30 ביום על רקע 3 הפלות חוזרות לא מוסברות (עברתי בירור מקיף ומלא ואין אינדיקציה לשום בעיה מבנית, הורמונלית, קרישיותית וכיו"ב)). אתמול בערב (יום לפני קבלת המחזור) הייתה לי התקפה אלרגיה חריפה (לא ברור ממה, זאת הפעם הראשונה שזה קורה לי). קיבלתי עירוי של hydrocortisone 100 mg. וגם לורתדין 10 מ"ג פעם ביום למשך 3 ימים. האם מנה במינון כזה של קורטיזון עלולה לפגוע בסייקל ההורמונלי החודשי הדרוש להכנת הרחם לקראת קליטת העובר? האם עלול לפגוע בהשרשה או במשהו אחר? או שאין באמת השפעה של מנה חד פעמית על תהליכים אלו? פשוט רוצה לדעת האם אין קשר ואפשר בשאיפה להחזיר את העובר החודש, או שיש קשר וכדאי לדחות את ההחזרה (ואז למתי כדאי)? מלא מלא מלא תודה על הכל ד"ר! מלי.

לא אמורה להיות השפעה לטיפול שקיבלת.

מנהל פורום טיפולי פוריות