פורניקס

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

21/01/2024 | 14:33 | מאת: רינה

שלום ד"ר, רווקה בת 42 , בתולה ללא לידות. לפני שלוש שנים, שימור פוריות. בהרדמה ניתוח לשאיבת ביציות. במכתב סיכום צוין: לאחר דיקור, דמם מתמשך נצפה קרע בפורניקס משעה 3 עד 8 (הרי זהו לא השעות או טווח השעות ששהיתי. הכוונה אחרת?) נתפר עם ויקריל 2-0 רפיד. דימום 75CC. 1. מה המשמעות משעה 3 עד 8 ? 2. האם היה צריך להיות כתוב פרוניקס- ימני /שמאלי, קדמי/אחורי? 3. היום לאחר שלוש שנים אני סובלת מפגיעה בסוגרים שריר ועצב. אי נקיטת צואה ואצירת שתן (כיס שתן נוירוגני) משתמשת בצנתרים. האם הקרע בפורניקס יכול לגרום לנזק עצבי בסוגרים לאחר שלוש שנים מיום הפגיעה? (או גורם אחר?) 4. האם הקרע שצוין יכול לגרום לפגיעה בשרירי הנרתיק? ואם כן, מה המשמעויות. 5. קרע בפרוניקס, לאיזה השלכות יכול לגרום? 6. איזו בדיקה יש לבצע היום בכדי לדעת האם יש נזקים שאיני מודעת לקיומם כגון בדיקות: CT, אולטרסאונד תלת מימד? (חשוב לדעת האם קימים נזקים שאיני מודעת לקיומם לפני טיפולי פוריות IVF) תודה מראש.

כאשר כתוב "שעה 3" או "שעה 8" הכוונה היא למיקום סביב הצוואר (כאילו שמדובר בשעון עם מחוגים, בו הצוואר הוא הציר המרכזי)

מנהל פורום טיפולי פוריות