הסטרוסקופיה אבחנתית לאחר הפלה וחוסר השתרשות

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

14/12/2023 | 22:45 | מאת: אביטל

מזה כשנה נמצאת בטיפולי IVF מתורם. בכל הסבבים שעשיתי עד כה היה הריון 1 שנפל בשבוע 8. קיבלתי 2 סבבי ציטוטק ולאחר מכן עשו הסטרוסקופיה שקילפו שארית קטנה שנשארה ואז נאמר שהכל תקין. בירור קרישיות תקין. לאחר מס' סבבים החלטתי להחליף מקום, רופא ותורם. לאחר המשך כשלונות השרשה בוצעה לי אתמול הסטרוסקופיה אבחנתית על מנת לראות שאין סימני דלקת מההפלה שמפריעה להשתרשות. להלן התשובה: תעלת צוואר תקינה. איסטמוס תקין. חלל הרחם מעט קשתי וקיימת עדות למחיצה 20% פתחי החצוצרות הודגמו דו"צ. ב US לאחר הבדיקה ללא התרחבות במוצא החצוצרות. הודגם נוזל אגני. רירית הרחם סדירה. רופא הפוריות שלי היפנה אותי לאולטראסאונד תלת מימד. אשמח לדעת את משמעות הממצאים הללו והאם יש צורך לטפל בהם? האם אלו ממצאים שעלולים לגרום להפלות ו/או לחוסר השתרשות.

הממצאים תקינים פרט לחשד לקיום של מחיצה תוך רחמית. לשם השלמת בירור הממצא הופנית לבצע אולטראסאונד תלת מימד.

מנהל פורום טיפולי פוריות