חרדות קשות בהריון והשלכות

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

29/09/2023 | 10:56 | מאת: לימור

היי ד"ר הריון ראשון יקר. מאז ההריון מפלס החרדות הרקיע שחקים. בבוקר עוד יכולה איכשהו לשלוט על זה אבל בלילה מתעוררת מזיעה כמעט כל לילה, עם התקפי חרדה קשים ותחושת מועקה בחזה. מרגישה שאני במאבק תמידי עם עצמי ואין לי שליטה. בהתחלה זה קרה פעם ב אבל היום זה ממש בשגרה וקורה כמעט כל לילה. השינה שלי טרופה ואני מתעוררת עייפה וחלשה עם סחרחורות. היום הסחרחורות ממש החמירו. בינתיים קבעתי תור לפסיכיאטר אבל רוצה לדעת לפי מחקרים מה ההשלכות של זה על ההריון במידה ולא מדובר במאורע נקודתי. אני בשבוע 20. האם חלילה יכול לגרום להפלה? הפסקת דופק? היפרדות שליה? לידה מוקדמת? האם המתח עובר לעובר? איך זה משפיע עליו? לצערי זה לא בשליטתי תודה

מומלץ להתיעץ עם גורם מקצועי (פסיכולוג או פסיכיאטר), ובמקרה הצורך אף ניתן לקבל טיפול תרופתי.

מנהל פורום טיפולי פוריות