התפתחות מינית מוקדמת ובעיות בפוריות בגילאי 30

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

12/06/2023 | 02:56 | מאת: ספיר

שלום, לאחרונה התחלתי לתהות האם אני נמצאת בסיכון לירידה מוקדמת בפוריות/ירידה ברזרבות השחלתיות/כניסה מוקדמת למנופאוזה. בפרט, בהינתן שהתפתחותי המינית התחילה מוקדם- שערות ערווה ראשונות בגיל 6/7 וקבלת מחזור ראשון כמה שבועות אחרי יום הולדת 9. האם יש היום ממצאים מחקריים בנושא שיוכלו לעזור? פרטים רלוונטיים נוספים: בחודש הבא אהיה בת 30, ללא מחלות ידועות, משקל תקין. מאז קבלת המחזור בגיל 9 ועד היום המחזור שלי היה סדיר מאוד סביב 28 יום. בנוסף, לפני כשנתיים כשבדקתי הורמונים (פרולקטין, טסטוסטרון וDHEA-S) שלושתם נמצאו בטווח הנורמאלי-אמצעי. המחזור של אמא שלי נפסק באזור גיל 45 (בזמן שבו סבלה מסטרס רב, השמנה ותת פעילות בלוטת התריס). יש במשפחה היסטוריה של סרטן הרחם. המון תודה מראש על ההתייחסות והסיוע!

אין כל סיבה לחשוד שהפוריות שלך תסתיים בגיל צעיר. בכל אופן את יכולה לבצע בדיקת AMH על מנת להעריך את הרזרבה השחלתית.

מנהל פורום טיפולי פוריות