תרבית זרע עם קוקים גרם חיוביים

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

01/06/2023 | 20:57 | מאת: מלי

שלום ד"ר ותודה מקרב לב על זמנך ועזרתך, לבעלי חזרה תוצאת תרבית זרע: צמיחה מעורבת של קוקים גרם חיוביים. הרופא שלנו לא בארץ ולא זמין עד סוף החודש... האם לדעתך המקצועית המצב דורש אנטיביוטיקה לפני שממשיכים לנסות להרות? זה יכול להיות מסוכן לטיב העובר שיכול להיווצר אם נמשיך לנסות ללא טיפול? במידה ונדרש - מה סוג הטיפול האנטיביוטי שנהוג לתת בדרך כלל במקרה כזה? ממש ממש תודה מקרב לב.

זיהום בזרע פוגע באיכות הזרע, וכתוצאה מכך מפחית את הסיכויים להשיג הריון. זה לא גורם לעובר לא תקין.

02/06/2023 | 13:47 | מאת: מלי

תודה רבה ד"ר. רק לוודא שהבנתי - הכוונה שהפגיעה היא יותר מורפולוגית (כלומר תהיה בעיה בהגעה לביצית או בחדירה אליה), אבל שהזיהום לא פוגע באיכות הזרע מבחינת הדנ"א (שואלת בחשש כי היו לי הפלות בגלל טריזומיות)?

הפגיעה היא במדדי הזרע כמו ריכוז, תנועתיות ומורפולוגיה.

מנהל פורום טיפולי פוריות