שחלות פוליציסטיות ואיקקלומין

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

10/05/2023 | 10:35 | מאת: יערה

הי, יש לי שחלות פוליציסטיות בעבר הריתי פעם אחת ע"י איקקלומין לפני 8 שנים ובפעם השניה גונאל לפני 4 שנים. בשנה האחרונה עשתי שינוי משמעותי תזונה וספורט, הורדתי 10 ק"ג, וב"ה נכנסתי להריון טבעי אך היתה הפלה בשבוע 11 כרגע רוצה לחזור לטפל היה לי שובביוץ טבעי, חצי שנה אחרי ההפלה, נמצאת היום ביום 7 למחזור, הרופא רוצה להתחיל מחר טיפול יש דבר כזה? להתחיל טיפול אחרי יום 5? שאלה נוספת: לפני ההריון עם הגונאל, ניסיתי 3 פעמים איקקלומין, ללא תגובה עברנו לגונאל האם יש ענין להתחיל עכשיו איקקלומין, או לעבור מיד לגונאל? ולגבי ריבוי עוברים, במה יש יותר סיכון? איקקלומין או גונאל? יש לי תאומים, ויש לי גם נטיה גנטית לתאומים, הביוץ האחרון הטבעי שהיה היה של שני זקיקים ובנוסף יש לי 4 אחיות עם תאומים.. אשמח לתגובתכם, תודה!

הסיכויים להריון מרובה עוברים גבוהים משמעותית עם גונל מאשר עם קלומיפן

מנהל פורום טיפולי פוריות