היסטרוסקופיה לאחר הפלה נדחית

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

07/05/2023 | 19:53 | מאת: אביטל

בת 39 ללא ילדים. לאחרונה עברתי הפלה נדחית וריקון רחם ע"י 2 סבבי ציטוטק. בכל בדיקות ה US שבוצעו לאחר מכן כביקורות אמרו שהרחם נקי. היום ב 7/5 עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית בביה"ח בו אני עוברת את טיפולי ה IVF ושם הרופא אמר שנשארה עוד שארית קטנה "שטוחה" ואמר שתצא עם המחזור הבא. אמרתי לו שבדיוק סיימתי מחזור יום קודם ובמכתב שחרור כתב "קילוף" השארית. כעת בזמן מתן שתן יוצאים לי מעט קרישי דם קטנים (לא נראה לי שהם טריים לפי הצבע) וביקש שאחזור ל US ולבדיקות דם ביום חמישי. בקרוב רוצה לעשות החזרת עוברים מוקפאים. מיום ראשון שעבר ה 30/4 אני על 3 כדורי אסטרופם ובעצם לפי התאריך ביום חמישי כבר עלול להתרחש הביוץ. כעת עושה החזרה על מחזור טבעי למעט האסטרופם. שאלותיי הן: 1. האם ייתכן שהקרישי דם הקטנים שיוצאים כעת לאחר הבדיקה הן אכן ה"קילוף" של השאריות שהרופא שטף עם המים במהלך הבדיקה? 2. כיצד ניתן לדעת בוודאות לפני ההחזרה שאכן הרחם נקי לגמריי ללא שארית אם לא ניתן לסמוך על ה US במאה אחוז? הרי לא יעשו שוב היסטרוסקופיה... 3. במידה ועדיין יישארו מעט שאריות הדבר עלול להפריע להשרשה ולהריון? כיוון שחבל לי על 2 העוברים המוקפאים שנותרו לי וללכת לעוד החזרה אפילו אם קיים ספק הכי קטן. 4. לגביי יום חמישי שהרופא ביקש שאבוא ל US ולבדיקות (לפי התאריך כבר יכול להיות הביוץ) ועד עכשיו לא ביצעתי בדיקות דם ו US האם לא אפספס את ההחזרה ואיאלץ להמתין למחזור הבא?

איני יכול לקבוע רק על סמך התאור האם תהיה השפעה לחומר שנשאר ברחם

מנהל פורום טיפולי פוריות