אובדת עצות מה עושים?

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

06/05/2023 | 18:31 | מאת: ליהי

שלום דוקטור מתקרבת לגיל 39 וללא ילדים. לכאורה מהלא מוסברים (למעט מורפולוגיה 0 אחוז אצל בעלי). עד כה עברתי 7 הזרעות והחזרות של שמונה עוברים ללא שום השרשה! סבב ראשון אצל רופא ראשון שבו נוצרו 6 בלסטו טובים והוחזרו מוקפאים. סבב שני עברתי לרופא חדש ונוצרו 3 עוברים כאשר אחד הלך לפח כי לא הצליח לגדול ליום 5 והוחזרו לי 2 טריים יום 3. בשני הסבבים עברתי פרוטוקולים קצרים אך קצת שונים. ברקע היריון ספונטני חוץ רחמי והסרת חצוצרה שמאל. לא מעשנת, מקפידה על אורח חיים בריא וגם לרופאים אין תשובה ללמה זה לא נקלט! האם כלו כל הקיצין? מה עוד אפשר לעשות? עברתי היסטרוסקופיה וצילום רחם שיצאו תקינים לפני החוץ רחמי. עקב החוץ רחמי עברתי לפרוסקופיה ונשלל אנדומטריוזיס! שום עובר לא השתרש עד כה למרות שהרירית להחזרה יפה. מה עושים??

הבנתי שההיסטרוסקופיה בוצעה עוד לפני שהתחלת בטיפולי ה-IVF. כיוון שמאז עברת מספר טיפולים, ללא הצלחה, יש מקום לשקול לחזור על ההיסטרוסקופיה. בכל אופן - איני רואה סיבה להרים ידיים אחרי 2 מחזורי IVF.

מנהל פורום טיפולי פוריות