הסטרוסקופיה לאחר הפלה

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

05/05/2023 | 16:20 | מאת: אביטל

בת 39. לאחר החזרת עובר יום 3 ולאחר שתי בדיקות בטא חיוביות שעלו יפה. בבדיקת US היה שק הריון, שק חלמון וקוטב עוברי אך בין שבוע 6-8 לא היה דופק. טופלתי בשני סבבי ציטוטק. בפעם הראשונה קיבלתי 4 כדורים וגינאלי ובסבב השני לאחר שבוע ניתנו לי עוד 2 כדורים PO כיוון שנותרה שארית. לאחר המנה השנייה בוצעו מס' US לוודא שהרחם אכן התרוקן. בכל הבדיקות נאמר לי כי הרחם נקי אך ביה"ח בו אני עוברת את טיפולי ה ivf הפנו אותי בנוסף גם להיסטרוסקופיה אבחנתית. כששאלתי שם את הרופא אמר לי שזה רק כדי לוודא שכל התוכן ההריוני יצא כי לא ניתן לסמוך על ה us במאה אחוז. ב 30/4 קיבלתי את המחזור הראשון לאחר ההפלה ואז הרופא ביקש שאתחיל לקחת כדורי אסטרופם ×3 כי אני רוצה לעשות כעת החזרה על בסיס מחזור טבעי. ביום ראשון הקרוב ה 7/5 יש לי את ההסטרוסקופיה. שאלותיי הן: 1. האם אכן מקובל לבצע הסטרוסקופיה לאחר הפלה ראשונה רק כדי לוודא שהרחם אכן התרוקן? האם באמת לא מספיק להסתפק רק ב us? 2. האם כדורי האסטרופם שאני לוקחת לא יפריעו לבדיקה? אשמח לתשובתכם בהקדם. תודה רבה!

בדיקת היסטרוסקופיה נועדה לוודא שחלל הרחם אחרי ההפלה תקין, זאת לא רק עקב חשד לרזידואה, אלא גם על מנת לשלול הימצאות של הידבקויות בחלל הרחם.

מנהל פורום טיפולי פוריות