מיון זרע לאחר הריונות כימיים חוזרים

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

27/04/2023 | 08:48 | מאת: אסתי

Doctors - לוגו דף הבית ... מיון זרע ivf לאחר הריונות כימיים חוזרים מיון זרע ivf לאחר הריונות כימיים חוזרים דיון מתוך פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית מיון זרע ivf לאחר הריונות כימיים חוזרים 27/04/2023 | 08:45 | מאת: אסתי שלום, יש לי שאלה לגבי מיון זרע. אנחנו מטופלים כבר כשנה ב ivf ללא הצלחה, עברנו 2 שאיבות, באחת 20 ביציות עם 16 הפריות, בסופו של דבר שרדו רק 9 ליום 5 ויום 6 אבל לא כולם שרדו הפשרה. ו 2 הריונות כימיים. שאיבה שניה 10 ביציות, 8 הפריות ו 3 עוברים ביום 5 ו 3 עוברים ביום 6, מתוכם 2 לא שרדו הפרשה. עוברים בדירוג טוב, g4ab, g4ba g4bb גם פה כמו בשאיבה הקודמת 2 הריונות כימיים. מתוך 2 השאיבות 9 החזרות יחד 4 הריונות כימיים בשנה. עברתי היסטרו- תקין בצענו פייפל פעם אחת ביום ה 2 למחזור , שהניב הריון כימי. מקבלת קלקסן בכל החזרה. בעלי עבר קרטיופ ב 2018 שיצא תקין, בדקתי מול גניטאי שאמר שאין צורך לחזור על הבדיקה. הסיבה שאנחנו בתהליך בגלל בעית זרע שהייתה לנו. ולדעתנו קיימת גם כרגע כי בשאיבות כתוב "בודדים" בדוחות. אנחנו לפני שאיבה נוספת ותוהים לעצמו לגבי מיון זרע. האם לדעתך מיון זרע יכול לעזור? ובמידה ותשובתך היא לא, מה עלינו לעשות שונה על מנת אולי לקבל הריון תקין? יש לצין שאנחנו לא ממש מאמינים בבדיקת העוברים pgta שהרי בכל מקרה אנו מחזירים את כולם. מוסיפה שיש לי כבר ילד משותף גם מטיפולי ivf. ממש תודה רבה

האם עשית בירור קרישיות ובדיקת קריוטיפ?

28/04/2023 | 12:47 | מאת: אסתי

אני לא ביצעתי בדיקת קרטיופ, בעלי כן ביצע. כן עשיתי בירור קרשיות איני בטוחה אם מעמיק או לא, אבל כן מקבלת קלקסן בכל החזרה. מציינת שיש לנו כבר ילד משותף. אשמח לדעתך...

אין עדות חד משמעית לכך שמיון זרע מעלה את סיכויי ההצלחה.

מנהל פורום טיפולי פוריות