כניסה להריון- שלב לוטאלי קצר?

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

01/04/2023 | 03:15 | מאת: דפנה

שלום, בת 33, בהיסטוריה הפסקת וסתות לתקופות מסוימות על רק תת משקל. בחודשים האחרונים מנסה להיכנס להריון אך חוששת שאולי יש בעיה. הביוץ כפי שמגיע לידי ביטוי בהפרשות ובבדיקות ביתיות מגיע בערך 3 שבועות לאחר הוסת, ואילו הוסת שאחרי מגיעה שבוע אחרי , כלומר מקדימה, מה שנראה כמו שלב לוטאלי קצר. פרופיל הורמונלי נלקח 4 ימים לאחר בדיקת ביוץ חיובית ו3 ימים לפני שהגיעה וסת: פרוגסטרון 9.1 LH 0.9 אסטרדיול 275 FSH 3.5 פרולקטין 146 נראה כי הפרוגסטרון נמוך לשלב זה, נכון? האם נראה כי קיים אולי ביוץ חלש? שלה לוטאלי לא תקין? האם זה שלב על סמך המידע הנ״ל להתחיל בירור או התערבות למרות שאנו מנסים רק 3 חודשים? פשוט לא רוצה לבזבז זמן לשווא. תודה

לא הייתי מסיק מסקנות על סמך בדיקה בודדת. ממליץ לבצע מעקב ביוץ במשך 2-3 חודשים על מנת לוודא שאכן הביוץ מתרחש שבוע לפני הווסת.

מנהל פורום טיפולי פוריות