דימום בשבוע 11.......

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

31/03/2023 | 15:30 | מאת: א

ד"ר שלום, בת 33, בריאה בד"כ, יש ילד בבית בן 4 בריא מהריון ספונטני וטבעי שהסתיים בניתוח קיסרי בשבוע 41 עקב מצג פנים וחוסר התקדמות בלידה. מאז ניסיונות להרות שלא צלחו ובסוף כרגע הריון Ivf שנקלט בפעם הראשונה (כתוצאה מחסימה מכנית עקב הדבקויות בחצוצרה). מחר אמורה להכנס לשבוע 13. בשבוע 11+3 התחיל דימום מסיבי בערב שנגמר אחרי מס' שעות. נבדקתי במיון - יש דופק, יש תנועות, צוואר סגור, אין המטומות. הגדירו בתור הפלה מאיימת. התחלתי בהמלצת רופא כדורי דופסטון 10 מ"ג*3 ליום. הדימום אומנם לא מסיבי אבל עדיין יש לעיתים הפרשה ורודה חומה בניגוב. בדרכלל בבוקר כשקמה, יותר מאשר בערב. נבדקתי ע"י 3 רופאים שלא יודעים מה הבעיה. אתמול בבדיקה עם ספקולום הרופא אמר שאין דימום מצוואר הרחם. העובר בעל דופק, מתנועע, בגודל מתאים לשבוע 13. עשיתי שקיפות עורפית תחילת השבוע שיצאה תקינה. מה יכול להיות הסיבה לכך שעדיין יש הפרשות כאלה? מתי זה אמור להיפסק? אם זה לא מצוואר הרחם אז מאיפה המקור? (עשיתי פאפס שיצא תקין לפני תחילת הivf). מה הסיכוי שתקרה הפלה בשבוע כזה? אני משתדלת לנוח... אודה מאוד לעזרתך, תודה,

אין לי דרך לקבוע במה המדובר ומה הגורמים להפרשה הדמית רק על סמך התאור.

מנהל פורום טיפולי פוריות