אולטראסאונד לאחר החזרה

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

26/03/2023 | 10:06 | מאת: אביטל

בת 39 לאחר IVF. הוחזר עובר טרי בן 3 ימים ב 24/2. לאחר 13 יום בדיקת בטא 215 ואחרי 4 ימים בטא 1047. ביום שלישי שעבר בוצע US ראשוני כדי לוודא מיקום הריון. בבדיקבתה נצפה שק הריון תקין, שק חלמון וקוטב עוברי. טרם נצפה דופק עוברי (לפי הטכנאית התאים לשבוע 5+4). לפי ו. אחרונה כעת נמצאת בשבוע 6+5. ב 26/3 בוצע עוד US כאשר שוב נצפה שק הריון וחלמון בפה קדמי ונכתב שלא הודגם בבירור קוטב עוברי. שאלותיי הן: 1. מה משמעות המיקום "פה קדמי"? הרופא שעוקב אחריי אמר שיש הריונות שממשיכים יפה למרות המיקום הזה ויש כאלו שהולכים לכיוון ההפוך. 2. כיצד ייתכן ש 4 ימים קודם לכן נצפה קוטב עוברי וכעת לא הודגם בבירור או לא נצפה כלל? 3. הרופא ביקש ממני לחזור שוב לביקורת בעוד שבוע. האם זה נכון לעשות כך? 4. האם יש טעם לחזור שוב על הבטא כדי לראות מהו הכיוון? 5. האם ישנה דרך למנוע בעתיד שוב השרשה בפה קדמי? אשמח אם תחזרו אליי בהקדם

מומלץ לבדוק האם גיל ההריון מתוקן לפי מועד ביצוע השאיבה.

29/03/2023 | 06:28 | מאת: אביטל

כיצד מחשבים את גיל ההריון? ו. אחרונה היתה ב 7/2/23. שאיבה היתה ב 21/2/23 וההחזרה היתה של עובר טרי ב 24/2/23. אשמח לדעת.

מנהל פורום טיפולי פוריות