אולטראסאונד ראשון-דחוף!!!

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

22/03/2023 | 07:32 | מאת: אביטל

בת 39. לאחר טיפול IVF החזרה שנייה. 2 תשובות בטא חיוביות עם עליות יפות וכעת לוקחת 3 אנדומטרין לתמיכה. לפי חישוב של ו. אחרונה היום אני שבוע 6 פלוס 1. אתמול ביצעתי US ראשון בו נראו שק הריון תקין, שק חלמון, מיקום תוך רחמי וקוטב עוברי. הטכנאית אמרה שהעובר עוד קטן ומתאים לשבוע 5 פלוס 4 (לערך). את הבדיקה הזו עשיתי אצל הרופאת נשים שעוקבת אחריי בקהילה כי רצתה בעיקר לדעת שההריון ממוקם במקום. ביום ראשון מוזמנת שוב ל US בביה"ח בו עברתי את הטיפול. שאלותיי הן: 1. מה המשמעות של קוטב עוברי? 2. עד מתי נותנים צ'אנס לדופק העוברי להופיע והאם עליי להילחץ מכך שאתמול עוד לא נשמע דופק? רופאת הנשים שלי אמרה שלפעמים זה מגיע קצת באיחור ונכנס אפילו לשבוע 7-8... אשמח אם תחזרו אליי בהקדם. תודה רבה

קרוב לוודאי שמדובר בהריון צעיר יותר ולא של שבוע 6, זאת כי בטיפולי IVF גיל ההריון לא מחושב לפי וסת אחרונה ויש צורך לתקן אותו בהתאם למועד ביצוע השאיבה.

29/03/2023 | 06:31 | מאת: אביטל

אשמח לדעת את גיל ההריון המתוקן שלי. ו. אחרונה ב 7/2. שאיבה ב 21/2 והחזרה של עובר טרי בן 3 ימים ב 24/2. תודה רבה!

מנהל פורום טיפולי פוריות