ווסת, הפלות, טיפולים ועוד

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

22/01/2023 | 10:19 | מאת: קארין

שלום רב, לפני שאלתי ההסבר שלי קצת ארוך. לפני שנה וחצי כמעט(לפני בדיקות סקר גנטי) עברתי ככל הנראה הריון כימי כי היה לי בטא 11 או 13 ו3 חודשים לאחר מכן נקלטתי להריון ולאחר בדיקת דופק תקינה עברתי הפלה עם ציטוטק בשבוע 8+3 בגלל שהפסיק הדופק. שלושה חודשים לאחר מכן קיבלתי תשובות סקר גנטי שבמקרה ראו שיש לי חסר של כרומוזום איקס בזרוע הארוכה ולכן הפנו אותי לטיפולי pgd בשל הסיכון של 50% סיכון לעובר לא בריא בעיקר אצל זכרים. התחלתי פרוטוקול קצר ואז ארוך ולצערי הגוף לא הגיב להורמונים כי הבעיה הגנטית גרמו ממש במהירות לירידה ברזרבה השחלתית. אחרי כל הפלה הווסת התעכבה בכמה חודשים ואז לקחתי דופסטון ואז כשהיא כבר חזרה באופן טבעי והיו לי כמה זקיקים יפים התחילו לי את הזריקות הורמונים ששוב שיבשו לי את כל בגוף והווסת שוב התעכבה אז הביאו לי גלולות למשך חודש ואז קיבלתי טבעי גם חודש אחרי ועכשיו שוב מתעכבת הווסת, הייתי אצל הרופא נשים שלי הרירית 14 מ״מ עבה מאוד. עשיתי המון בדיקות הריון וזה שלילי (החודש הראשון שניסיתי שוב טבעי) ואני מתלבטת אם לקחת שוב דופסטון ל5 ימים כדי לקבל ווסת. הווסת הייתה בערך ב18/12 לאחר שהיה לי לפני המון דימום בין ווסתי בשל הגלולות. אשמח לעצתך מה לעשות 🙏🙏 תודה רבה קארין

ממליץ לבצע בדיקת דם לבטא ופרוגסטרון, על מנת לבדוק האם היה החודש ביוץ.

מנהל פורום טיפולי פוריות