פרוגסטרון גבוה לפני שאיבה

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

22/01/2023 | 01:08 | מאת: דנה

בת 43 בחודש הבא, בסבב ivf שני לאחר שלא הגבתי לראשון טוב כלל ובוטל. התחלנו מעשרה ימים של גלולות לפני המחזור, ומהיום השני למחזור מדקפפטיל 0.1 ומנופור 450. ביום שישי, היום ה11 למחזור, תשעה זקיקים 17, 17, 16, 13, 10, 18, 16, 16, 15. Lh 6.5, e2 7500, progesterone 4.6 נקבעה שאיבה ליום שני (יום 14) ללא בדיקה נוספת עד אז. שאלתי אם לאור הפרוגסטרון הגבוה זה לא מאוחר, ועדיף היה בראשון? אני חוששת מביוץ מוקדם או יתר הבשלה. והאם במידה ויהיו עוברים יהיה כדאי להחזירם הסבב?

לעניות דעתי מדובר בתזמון אופטימלי של השאיבה. לגבי מועד החזרת העוברים יש להתיעץ עם הרופא המטפל.

מנהל פורום טיפולי פוריות