בדיקות דם הורמון אנדו + שרירן תת רירי

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

11/01/2023 | 16:47 | מאת: עינת

אני בת 32 והרופאה פוריות שלחה אותי לעשות בדיקת דם של הורמון אנדו. כי אני כבר מנסה שנה + להיכנס להריון ללא הצלחה . רציתי לדעת האם זה תקין או שלא? ואם לא אז מה הבעיה? ובנוסף עשיתי היסטרוסקופיה ניתוחית להוצאת פוליפ. והרופא המנתח ראה שיש גם שרירן תת רירי כ-8מ"מ G1. האם זה גם יכול להיות מאחד הגורמים לאי פריון? האם צריך להוציא אותו בניתוח? ואם כן גם את זה בהיסטרוסקופיה?ויש לי רופאת פוריות בעוד שבועיים. זה יכול עוד לגדול? ESTRADIOL (E-2) תוצאה214 pmol/L T4- FREE תוצאה27.7 pmol/L הבדיקהLH תוצאה5.20 IU/L הבדיקהFSH תוצאה12.90 IU/L הבדיקהPROLACTIN תוצאה145.0 mIU/L

בבדיקת פרופיל הורמונלי FSH מעט מוגבר. שרירן תת רירי יכול להיות גורם מפריע לקליטת ההריון.

מנהל פורום טיפולי פוריות