סיכוי היקלטות של מוקפא מול טרי

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

03/09/2022 | 18:55 | מאת: אלונה

האם סיכוייו של עובר מוקפא לקליטה והשתרשות גבוהים מאלה של עובר טרי בשל כך שעובר טרי מוחזר לאחר סבב של גריית השחלות ועל כן רמת האסטרוגן ברחם אליה נחשף העובר הטרי ובכלל השפעת הסבב של גריית השחלות על הרירית והרחם פוגמים ביכולתו להשתרש לעומת עובר מוקפא שחוזר לסביבה יותר טבעית ופחות הורמןנלית?

בעבר סברו שסיכויי ההצלחה עם עוברים מוקפאים דווקא נמוכים יותר מאשר עם עוברים טריים. מאז ששיטת הקפאת העוברים שונתה להקפאה מהירה (ויטריפיקציה) - עלו הסיכויים והם דומים לאלה של עוברים טריים

מנהל פורום טיפולי פוריות